Quercetina - un aliat pentru sanatate

f:id:bibicel:20211117004024j:plain


Quercetina
este un flavonoid cu puternice proprietati antioxidante, care se găsește în plante. Quercetina este folosită în primul rând ca antiinflamator, deși are multe alte proprietăți curative valoroase. Este utila în lupta împotriva excesului de greutate, a alergiilor și a bolilor cardiovasculare.

Quercetina - ce este?

Quercetina este un compus aromatic organic aparținând flavonoidelor. Este un antioxidant capabil să neutralizeze radicalii liberi, adică formele nepereche de electroni, care în exces contribuie la formarea inflamației în țesuturi. Quercetina se obține din plante. Acest compus poate fi găsit în tulpini, frunze și flori. Se dizolvă bine în grăsimi și mai greu în apă. Pentru a-i crește solubilitatea, se obține prin cristalizare.
 
Quercetina este utilizată cu mult succes în medicină. Este un compus cu proprietăți antiinflamatorii, antivirale și antiaterosclerotice. De asemenea, se spune că are proprietăți anticancerigene, deoarece are un efect antioxidant foarte puternic.

Quercetina - cum actioneaza?

Acțiunea quercetinei este una variata. Este un factor de protecție în raport cu celulele nervoase, inhibă în același timp procesul de formare a citokinelor inflamatorii și previne degradarea neuronilor. Datorită acestor proprietăți, este considerata un compus care poate proteja oamenii împotriva dezvoltării celulelor canceroase și a altor boli ale civilizației.

Ajuta la îndepărtarea celulelor anormale din organism prin inhibarea capacității lor de a se multiplica și asigura chiar uciderea lor în mod natural.

Quercetina, este recomandața în special în perioadele de imunitate scazută, în timpul infecțiilor virale, bacteriene și fungice, precum și in caz de colesterol marit. În plus, quercetina este un regenerator foarte eficient după efort fizic crescut.

Quercetina și obezitatea

Reducerea riscului de a dezvolta boli vasculare se datorează proprietăților antioxidante ale quercetinei. Flavonoidul sigilează vasele de sânge, astfel încât venele capătă mai multă flexibilitate și împiedică depozitele de colesterol să ajungă la ele. Acest lucru reduce riscul de tromboză și complicațiile asociate. Quercetina ajută, de asemenea, la menținerea unui nivel adecvat de colesterol bun, reducând în același timp nivelul de colesterol rău. În general, poate salva o persoană de la un atac de cord sau un accident vascular cerebra.

In cazul in care urmati o dieta, quercetina este recomandata cu succes datorita capacitatii antioxidante.

Majoritatea dietelor care promit o pierdere eficientă în greutate se bazează pe ideea că trebuie să-ți forțezi corpul să ardă grăsimile rapid, oferindu-i cât mai puțină energie. Această acțiune este cauza așa-numitului „efect yo-yo”, deoarece în timpul unei diete restrictive, organismul își încetinește metabolismul și începe să folosească energia cu moderație. 

După finalizarea dietei, orice calorii suplimentare consumate sunt ușor stocate ca țesut adipos. Dieta Rina este recomandată în special persoanelor cu probleme cardiovasculare deoarece, în combinație cu Quercetina si exerciții fizice adecvate, ajută la scăderea tensiunii arteriale. Mai multe despre dieta Rina aici!

Alaturi de o dieta bine structurata, quercetina ajută la controlul greutății corporale, deoarece accelerează metabolismul. În plus, are grijă de buna funcționare a ficatului, ceea ce are ca rezultat buna funcționare a sistemului digestiv și absența toxinelor în organism. 

Quercetina pentru alergii

Mulți oameni cunosc quercetina ca fiind un remediu ideal pentru alergii. Deoarece susține sistemul imunitar, i se poate atribui un efect antihistaminic. În acest scop, este adesea combinata cu alte substanțe, utile și în alergie. Quercetina atenuează simptomele alergice produse de alergia la ambrozie sau fan.  

Tusea, curgestia nazala sau inflamatia nu vor fi o amenințare. De asemenea, calciul și quercetina pot ameliora mâncărimea și urticaria cauzate de alergii.

Există o gamă largă de suplimente pe baza de quercetină pe piața. Pentru a alege un supliment potritiv, trebuie să luăm în considerare necesarul zilnic pentru acest compus. Cea mai mare doză pe care ar trebui să o luați este de 500 mg pe zi.